Dag 8 - Overgangsetappe met een bizar slot
11 september 2025 - Pocatello, Idaho, Verenigde Staten
Gisterenavond sloten we dag in mineur af (maar een klein beetje hoor). We hadden een goed beoordeeld restaurant in het mooi tussen de bergen gelegen Richfield uitgezocht. Daar aangekomen leek het van buiten op een clubhuis van een motorbende. Wij alle moed verzameld en de deur opengetrokken en.... wat zag het er gezellig en sfeervol uit, met goed gevulde borden, blij!!!
Voor ongeveer een minuut, want toen moest Thomas middels zijn ID aantonen dat hij ouder dan 21 was. En ja, die lag in zijn koffer in het hotel.
"Opgeschoven" naar het naastgelegen restaurant die ook een goede beoordeling kreeg. Waarschijnlijk zegt het genoeg dat Edwin zijn spareribs niet heeft opgegeten, zijn icetea te zoet vond en een desert weigerde (echt waar). Toen hij Hush Puppies balletjes als bijgerecht kreeg had hij al beter kunnen weten. Hij heeft er vandaag nog last van, (w)oef!
Het (plastic) bestek moest je zelf pakken net als de sauzen. Dat liet Esther zich geen 2x zeggen en kwam met de ketchup aanlopen. Zie foto. Een ijsje en shake bij de Mac waren een goede pleister op den wonde.
Na een slechte nacht in een warme, gehorige kamer met een klein kind dat 5x huilde in de kamer naast ons, door Edwin samengevat als slapen in een sauna middenin een kindercreche, maken we vandaag een begin met de noordelijke oversteek naar Yellowstone.
Onderweg nog even Mount Rushmore vanuit de auto afgevinkt, genoten van de mooie uitzichten en toen door naar Salt Lake City, de hoofdstad en meest bevolkte stad van de Amerikaanse staat Utah. De stad wordt gezien als de ‘thuisbasis’ van de Mormonen en was in 2002 gastheer van de Olympische winterspelen. On 2034 trouwens ook weer.
Via een door Thomas geregelde Scavenger Hunt (puzzeltocht) hebben we op een leuke manier kennis gemaakt met deze rustige, ontspannen ogende schone stad.
Halverwege stond onze wereld even stil toen we hoorden dat Charlie Kirk zojuist was doodgeschoten op de Utah Valley University. Daar waren we vlak daarvoor nog langsgereden. Bizar!
We hebben inmiddels Utah verlaten en zijn in de staat Idaho, in Pocatello om precies te zijn.
Morgen gaan we naar Gran Teton National Park, waar de temperatuur eigenlijk voor het eerst in onze vakantie minder dan 25 gaden zal zijn. Dat zal het genieten er waarschijnlijk niet minder om maken 😀
Dennisvo:11 september 2025Wederom een leuk stukje! Jullie schrijven leuk🤩
Mariël:11 september 2025Doe je goed Esther die ketchup 😂